Inwoner participatie

Bij Samen ZoeterMeer Gezond (voorheen Zoetermeer 2025) is inwonerparticipatie een belangrijke pijler. Wij zijn er van overtuigd dat de inwoners van Zoetermeer enorm veel potentie hebben en willen graag samen met hen onderzoeken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen benutten.

Bij Samen ZoeterMeer Gezond is inwonerparticipatie een belangrijke pijler. Wij zijn er van overtuigd dat de inwoners van Zoetermeer enorm veel potentie hebben en willen graag samen met hen onderzoeken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen benutten.

Potentie benutten

Wij zijn er van overtuigd dat de inwoners van Zoetermeer enorm veel potentie hebben en willen graag samen met hen onderzoeken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen benutten. Hiervoor gaan we samen met zowel de inwoners als de professionals van zorg en welzijn het gesprek aan over gezondheidsthema’s die voor hen belangrijk zijn, zoals spoedzorg, geboortezorg en chronische zorg. Ons doel is om hiermee de inwoners te versterken in hun kwaliteit van leven en de zorg te verlichten.

Jouw stem draagt bij aan een gezonder Zoetermeer

De zorg in Zoetermeer staat onder druk. De zorgvraag stijgt terwijl er een personeelstekort is. We willen met Samen ZoeterMeer Gezond ervoor zorgen dat de zorg bereikbaar en betaalbaar blijft. Maar hoe pakken we dit aan? Daar hebben we de hulp van de Zoetermeerse inwoner bij nodig.

Het perspectief van de inwoners is onmisbaar op de weg naar een gezonder Zoetermeer. Als inwoner kun je vanuit je eigen zorgervaringen mogelijke knelpunten signaleren. Vanuit hier kunnen we tot slimme oplossingen komen. Zo kun jij je steentje bijdragen aan de Zoetermeerse zorg.

Een dubbele vergrijzing en toch voldoen aan de vraag naar zorg en welzijn?

Alleen door samen te werken kunnen we zorgen voor een gezonde regio. Hierin is de stem van de Zoetermeerse inwoner onmisbaar. Lea Bouwmeester en Ingeborg ter Laak vertellen in een interview hoe zij binnen Samen ZoeterMeer Gezond burgers betrekken in de (toekomstige) besluitvorming over de zorg en het welzijn.

Bekijk andere projecten

Zorg op Afstand

Met de groeiende uitdagingen van chronische aandoeningen, zoals Cardiovasculair Risicomanagement (CVRM), in Zoetermeer, is er noodzaak ontstaan om het zorglandschap te verbeteren. Dit project richt zich op het herontwerpen en optimaliseren van chronische zorg, met behulp van digitale oplossingen en een netwerkzorgbenadering.

Advance Care Planning (ACP)

Advance Care Planning (ACP) bouwt een brug tussen wat mensen nu willen en kunnen beslissen en het moment dat anderen voor hen moeten beslissen. ACP is een proactief proces van gesprekken tussen zorgverlener, patiënt en naasten, waarbij wordt gekeken naar passende zorg en behandeling in verschillende scenario’s, gebaseerd op de waarden en opvattingen van de patiënt.

Regionaal Transferpunt

Het Regionaal Transferpunt is een van de onderdelen om de acute zorg voor ouderen in Zoetermeer te verbeteren en voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te houden. Door direct de juiste zorg op de juiste plek aan te bieden, voorkomen we dat kwetsbare ouderen met een acute zorgvraag tussen wal en schip vallen