Inwoner participatie

Bij Samen ZoeterMeer Gezond (voorheen Zoetermeer 2025) is inwonerparticipatie een belangrijke pijler. Wij zijn er van overtuigd dat de inwoners van Zoetermeer enorm veel potentie hebben en willen graag samen met hen onderzoeken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen benutten.

Bij Samen ZoeterMeer Gezond is inwonerparticipatie een belangrijke pijler. Wij zijn er van overtuigd dat de inwoners van Zoetermeer enorm veel potentie hebben en willen graag samen met hen onderzoeken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen benutten.

Potentie benutten

Wij zijn er van overtuigd dat de inwoners van Zoetermeer enorm veel potentie hebben en willen graag samen met hen onderzoeken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen benutten. Hiervoor gaan we samen met zowel de inwoners als de professionals van zorg en welzijn het gesprek aan over gezondheidsthema’s die voor hen belangrijk zijn, zoals spoedzorg, geboortezorg en chronische zorg. Ons doel is om hiermee de inwoners te versterken in hun kwaliteit van leven en de zorg te verlichten.

Jouw stem draagt bij aan een gezonder Zoetermeer

De zorg in Zoetermeer staat onder druk. De zorgvraag stijgt terwijl er een personeelstekort is. We willen met Samen ZoeterMeer Gezond ervoor zorgen dat de zorg bereikbaar en betaalbaar blijft. Maar hoe pakken we dit aan? Daar hebben we de hulp van de Zoetermeerse inwoner bij nodig.

Het perspectief van de inwoners is onmisbaar op de weg naar een gezonder Zoetermeer. Als inwoner kun je vanuit je eigen zorgervaringen mogelijke knelpunten signaleren. Vanuit hier kunnen we tot slimme oplossingen komen. Zo kun jij je steentje bijdragen aan de Zoetermeerse zorg.

Een dubbele vergrijzing en toch voldoen aan de vraag naar zorg en welzijn?

Alleen door samen te werken kunnen we zorgen voor een gezonde regio. Hierin is de stem van de Zoetermeerse inwoner onmisbaar. Lea Bouwmeester en Ingeborg ter Laak vertellen in een interview hoe zij binnen Samen ZoeterMeer Gezond burgers betrekken in de (toekomstige) besluitvorming over de zorg en het welzijn.

Bekijk andere projecten

Aanmeldportaal Wijkverpleging RTP

Een uitdaging van het Regionaal Transferpunt is het actueel houden van de informatie over de beschikbare capaciteit van wijkverpleging. Een overzicht van beschikbare capaciteit zal administratieve lasten voor wijkverplegingsorganisaties verminderen, waardoor de zorgcoördinatie efficiënter wordt. In deze fase van het project wordt gestart met het vooronderzoek naar de wensen, eisen en mogelijkheden. Dit levert uiteindelijk een advies op met een implementatieplan voor verdere ontwikkeling van de plannen.

Centrum voor Acute Zorg

Het CAZ is een toekomstbestendige en integrale voorziening voor de inwoners van Zoetermeer, waar ze op elk moment de juiste zorg op de juiste plek krijgen. Het is een aantrekkelijke werkplek voor zorgprofessionals, die door de samen- werking van organisaties beter kunnen omgaan met de personele uitdaging. Met het CAZ willen we de spoedzorg in de regio Zoetermeer betaalbaar, toegankelijk, kwalitatief hoogwaardig en goed bemand houden.

Mentale Gezondheid en GGZ

De actielijn Mentale Gezondheid en Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) richt zich op de mentale gezondheid van inwoners van Zoetermeer. Als onderdeel van het Integraal Zorgakkoord (IZA) zetten we, binnen het programma Zoetermeer 2025, ons in voor het versterken van de mentale gezondheid en voor toegankelijkheid van passende GGZ in onze stad.