Week van de Mentale Gezondheid

Deze week is het de Week van de Mentale Gezondheid We willen daarom extra aandacht besteden aan mentale gezondheid, omdat de vraag naar mentale zorg de afgelopen jaren fors is toegenomen, ook in Zoetermeer. Maatschappelijke problemen zoals individualisering, eenzaamheid en financiële zorgen spelen een rol, maar ook de veerkracht van de Zoetermeerders.

Sociale steun is belangrijk voor onze mentale gezondheid. Steun van familie, vrienden en buren, evenals ‘mentale fitheid’, helpen tegenslagen op te vangen. Daarom moedigen we je aan om contact te maken met mensen in jouw buurt. Ga bijvoorbeeld naar bijeenkomsten in jouw buurt of neem het initiatief en zet zelf een leuke activiteit op, waarin buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten.

Stichting Piezo en inZet organiseren leuke bijeenkomsten en activiteiten in het hart van de wijk. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen met ‘Samen Koken, Samen Eten’. Tijdens deze bijeenkomsten kun je met buurtgenoten samen koken en daarna gezellig samen eten. Het is een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en samen van een maaltijd te genieten!


Iedereen die het nodig heeft kan aansluiten bij een van de (gratis) cursussen van Werken aan Herstel in Zoetermeer. De cursussen en groepen worden geleid door ervaringsdeskundigen en richten zich op mentale gezondheid, ondersteuning en praktische handvatten voor het dagelijks leven. . “Je kan je verhaal kwijt en leren van anderen. Soms heb je aan een half woord genoeg,” aldus een deelnemer.

Ontdek via onderstaande links wat je nog meer kunt doen in jouw wijk, welke cursussen beschikbaar zijn, en hoe je je kunt aanmelden. Neem een kijkje en doe mee! Samen voor een gezond Zoetermeer!