Zoetermeer in de schijnwerpers: Op weg naar een gezond samenzijn

Het Streekblad Zoetermeer heeft een mooi artikel geschreven over de aftrap van het initiatief Samen ZoeterMEER Gezond, een reeks van drie voorstellingen om een gezond Zoetermeer te creëren. Wethouder Ronald Weerwag kreeg de er om de laatste voorstelling ‘Dromen Vangen’ te openen. De voorstelling gaat over het spinnenweb van Machteld Huber en Positieve Gezondheid. De begrippen kwaliteit van leven, meedoen in de maatschappij, zingeving, dagelijks functioneren, mentaal welbevinden en lichaamsfuncties centraal.

 

De voorstelling toont situaties uit de praktijk op een ludieke wijze en is tevens interactief. Er worden regelmatig vragen gesteld aan het publiek. Dit brengt het gesprek op gang en de eerste contacten voor een samenwerking worden hierdoor al snel gelegd.

 

Wethouder Ingeborg ter Laak en Programmadirecteur Zoetermeer 2025 Bregje Thomassen zijn erg enthousiast over het project en Positieve Gezondheid. Volgens hen moet er niet alleen naar de klacht gekeken worden, maar ook naar wat er nodig is voor een gezonde en vitale stad. Samen moet ervoor gezorgd worden dat Zoetermeer fijne stad is voor iedereen.

 

Wil je het hele artikel van Streekblad Zoetermeer lezen? Kijk dan op: https://www.streekbladzoetermeer.nl/nieuws/actueel/151604/samen-gezond-zoetermeer-voor-jou-door-jou