Tips voor een leuke en gezonde lente in Zoetermeer

Na een té lange winter staat de lente eindelijk voor de deur. Verlang je na al die kou, regen en snotneuzen ook zo naar wat zonlicht en een vitamine D boost? Wij zijn er klaar voor om de frisse lente-energie te gebruiken om weer helemaal tot leven te komen. Jij ook? We hebben wat leuke en gezonde tips voor je op een rijtje gezet om de lente in Zoetermeer ten volle te benutten.

Ontdek Zoetermeer op de fiets

Wist je dat Zoetermeer heel veel gave fietsroutes heeft? Wat is er leuker dan een keer toerist te zijn in je eigen stad? De fietsroutes in Zoetermeer en omstreken nemen je mee door de groene natuur en langs mooie bezienswaardigheden. Ook is er het mountainbikeparcours door het Buytenpark. De route van 5,7 kilometer stuurt je over drie heuvels en is gemarkeerd met houten paaltjes. Meer fietsroutes in de omgeving kun je hier vinden.

Breng een bezoekje aan één van onze stadsboerderijen

Zoetermeer heeft maar liefst drie stadsboerderijen. Dit zijn De Balijhoeve, Het Buitenbeest en De Weidemolen. Het is ontzettend leuk om deze met kinderen te bezoeken. De stadsboerderijen bieden niet alleen ontspanning en plezier, maar ze bieden ook dagbesteding en activiteiten voor kinderen. De boerderijen hebben allerlei dieren, van kippen tot koeien en van schapen tot pony’s. Meer informatie over de stadsboerderijen vind je hier.

Activiteiten op playgrounds

Van maandag tot en met vrijdag zijn er leuke middagen vol sport en spel. Team Zoetermeer Sport organiseert spelmiddagen op de Zoetermeerse playgrounds. Iedereen vanaf 6 jaar is hier welkom. Je kunt sport- en speelmateriaal lenen en meedoen met de leukste spellen. Bekijk hier de activiteiten.

Gratis sportieve activiteiten voor 55-plussers in Zoetermeer

Markeer 3 tot 9 juni alvast in je agenda, dan dan begint de BRAVO Lenteweek. Voor mensen boven de 55 is er BRAVO! De gemeente organiseert gratis sportieve activiteiten voor mensen van 55 jaar en ouder. Wil je vaker bewegen, nieuwe mensen leren kennen en plezier beleven? Er worden verschillende sporten beoefend zoals koersbal en jeu des boules. Daarnaast horen fitscans, voorlichtingen over gezond eten en valpreventie ook bij de activiteiten. Ook worden er speciale sportmiddagen georganiseerd voor mensen van 55 jaar en ouder. Bekijk hier aan welke activiteiten je mee kunt doen.

Activiteiten kalender

Er is bijna iedere dag wel iets leuks te beleven in Zoetermeer. Er zijn regelmatig muziekavonden, theatervoorstellingen, lezingen of evenementen. Zo vieren we op 27 april Koningsdag met de vrijmarkt, kinderactiviteiten en een festival en is op 5 mei het bevrijdingsfestival. Wil je weten wat er nog meer op de agenda staat? Kijk dan hier.

Samen ZoeterMEER Gezond - voor jou, met jou!

Heb je zelf ook nog leuke tips voor jouw mede-Zoetermeerders om er een leuke en gezonde lente van te maken? Laat het ons dan zeker weten! Dit kan via het contactformulier.

Bekijk andere activiteiten

Preventie in de Praktijk

Preventie in de Praktijk Project Preventie in de Praktijk richt zich op het ontwikkelen van een eenduidige werkwijze tussen professionals waarbij de hulpvraag van de