Inspirerende bijeenkomst Kamer van aanbieders

Wat betekent samenwerken in de regio voor je eigen organisatie?

Op 10 september organiseerden we over dit thema een inspirerende bijeenkomst voor de Kamer van Aanbieders van zorg en welzijn.

Binnen Samen ZoeterMeer Gezond hebben we een gedeelde ambitie: het toegankelijk houden van kwalitatief goede zorg en ondersteuning voor Zoetermeerders die het echt nodig hebben. Maar wat betekent samenwerken aan deze ambitie voor je eigen organisatie? En hoe kunnen we hiermee de samenwerking binnen Samen ZoeterMeer Gezond betekenisvoller maken?

Voorzitter Jeroen van den Oever opende de bijeenkomst. Daarna gaf directeur Bregje Thomassen een update over de activiteiten van het programma en de ontwikkelingen binnen de actielijnen. Vervolgens was het woord aan Natascha van Vooren, projectleider regionale en domeinoverstijgende samenwerking voor gezondheid, van het RIVM. Zij vertelde dat de ontwikkeling van samenwerking tijd vraagt en dat er verschil kan zijn tussen samenwerkingspartner zijn en eigenaarschap voelen voor het project. Bij het opbouwen van regionale samenwerking doorloop je met elkaar verschillende fases, waarbij het van groot belang is om veel aandacht te hebben voor het opbouwen van de samenwerking voor die verder verdiept kan worden. Ze lichtte de verschillende principes voor samenwerking toe. Een inspirerend verhaal, dat duiding gaf aan de uitdagingen waar we met elkaar in Zoetermeer mee bezig zijn en dat we hierin op de goede weg zijn.

Programmamanager Preventie Jackelien van Dijk nodigde de aanwezigen uit om in gesprek te gaan over de mate van regionale samenwerking waar jouw organisatie nu mee actief is binnen de regio Zoetermeer. Dit leverde goede en open gesprekken op. Tijdens het eten volgde een geanimeerde discussie over hoe vanuit toezichthouders, bestuurders en medezeggenschap naar regionale samenwerking kijken.

Dank aan alle aanwezigen, we kijken terug op een inspirerende bijeenkomst!

De Kamer van aanbieders komt een tot drie keer per jaar bij elkaar. Ze bestaat uit de welzijn en zorgorganisaties die zijn aangesloten bij het programma Samen ZoeterMeer Gezond én lid zijn van de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer.