Terugblik op de bijeenkomst van het Centrum Acute Zorg (CAZ)

Op donderdag 4 juli kwamen alle werkgroepen die betrokken zijn bij ontwikkeling van het Centrum Acute Zorg (CAZ) bijeen in het HagaZiekenhuis Zoetermeer.

Tijdens deze bijeenkomst werd de voortgang van diverse lopende projecten besproken en gedeeld. Daarna gaven Ilse Hoogendijk- de Wit van het InnovatieLab van het HagaZiekenhuis samen met Arianne Riedijk en Jaya Raghoebir van het Experimenteerhuis CIV Welzijn & Zorg een presentatie over innovaties in de zorg met een demonstratie van bijzondere en innovatieve zorgproducten.

Bekijk de foto’s voor een sfeerimpressie.

Wat is het CAZ? 

Het CAZ wordt een moderne en geïntegreerde voorziening voor de inwoners van Zoetermeer, waar ze altijd de juiste zorg op de juiste plek ontvangen. Inwoners van Zoetermeer met een dringende zorgvraag kunnen hier straks terecht via één centraal punt, zowel fysiek als telefonisch en digitaal. Het CAZ ontstaat door het samenvoegen van het zorgaanbod van vijf onderdelen van drie organisaties. Het gaat om de Huisartsen Spoedpost (HASP) en de Dienstapotheek (DAP) van EerstelijnsZorg Zoetermeer, de Spoed Eisende Hulp (SEH) van HagaZiekenhuis Zoetermeer en het Regionaal Transferpunt (RTP) Zoetermeer en de nog op te richten Multifunctionele Bedden (MFB) van Zorgpension van Fundis. Dankzij de nauwe samenwerking tussen het HagaZiekenhuis Zoetermeer, EerstelijnsZorg Zoetermeer en Fundis blijft ook in de toekomst de acute zorg goed bereikbaar. 

We kijken uit naar verdere samenwerking met onze partners om de acute zorg in Zoetermeer verder te ontwikkelen.