Preventie in de Praktijk

Project Preventie in de Praktijk richt zich op het ontwikkelen van een eenduidige werkwijze tussen professionals waarbij de hulpvraag van de bewoner uit Meerzicht als uitgangspunt dient. Vanuit de hulpvraag van de bewoner wordt tussen professionals en betreffende bewoner integraal samengewerkt aan een zo passend mogelijke oplossing op de hulpvraag waarbij doen van nodig is centraal staat. Professionals nemen daarbij de regie niet over, deze blijft bij de bewoner zelf. Het gesprek wordt, bij voorkeur bij de bewoner thuis, gevoerd aan de hand van de vragen; wat wil je, wat kan je en wat heb je nodig.

Met de werkwijze van Preventie in de Praktijk wordt bijgedragen aan een vitale wijk waar inwoners liefst schulden- en zorgenvrij een positieve gezondheid ervaren.

Voor wie is Pip?

PiP is het gezicht van Preventie in de Praktijk en nodigt bewoners uit de wijk Meerzicht, via bijvoorbeeld flyers en posters, uit om een kop koffie te drinken.

Wanneer?

Houd de flyers in de wijk Meerzicht in de gaten! Bekijk alvast de nieuwsbrief van April 2024 in onderstaande flyer.

Aanmelden?

Heb je vragen? Mail dan naar preventie.praktijk@zoetermeer.nl

Bekijk andere activiteiten

Rondje Gezond

Rondje Gezond in Zoetermeer Zoetermeer heeft nu een beweegroute voor iedereen; ‘Rondje Gezond’. Deze route, startend bij station Zoetermeer, is ontworpen om mensen van alle

Mentaal Lokaal Zoetermeer

Mentaal Lokaal Zoetermeer Mentaal Lokaal Zoetermeer is er voor jou en je mentale gezondheid. Het is een warm initiatief dat zich richt op het verbeteren