Samen ZoeterMeer Gezond op de markt in Rokkeveen

Op 2 augustus trokken we met onze kleurrijke banner naar de markt in Rokkeveen. We gingen in gesprek met de inwoners van Zoetermeer over wat het betekent om gezond en gelukkig te leven in onze mooie stad en om iedereen te vertellen over Samen ZoeterMeer Gezond en de Kamer van Inwoners. Het resultaat? Vooral jongesnioren haakten enthousiast aan, wat leidde tot interessante en inspirerende gesprekken.

 

Waarom Zoetermeer zo bijzonder is 

Tijdens ons bezoek aan de markt vroegen we inwoners naar de plekken in Zoetermeer die voor hen belangrijk zijn. Hier zijn een paar opvallende antwoorden uitgekomen die de diversiteit van onze stad mooi illustreren. Veel mensen noemden de polder en de fietspaden als favoriete plekken. Het Balijebos en het Westerpark zijn ook populaire plekken om te wandelen en te genieten van de natuur. Het Stadshart werd genoemd als een belangrijk centrum voor cultuur en ontspanning. Ook de inlooppunten van inZet zijn waardevolle plekken voor sociale interactie en ondersteuning. 

 

Bijzondere ontmoetingsplekken en activiteiten 

We vroegen ook naar de ontmoetingen die speciaal zijn in Zoetermeer. Veel mensen vertelden ons over de bijzondere activiteiten in de natuur, zoals de vogelclub en vlinderclub en de buurttuinen de Hof van Seghwaert en de Zoete Aarde. Hondenuitlaatveldjes bleken ook belangrijke ontmoetingsplaatsen. En sociale activiteiten als sjoelen en jeu de boules kwamen vaak naar voren als geliefde momenten om samen te komen. 

 

Tips voor meer ontmoetingen in onze stad 

Tot slot vroegen we de bezoekers naar hun ideeën om ontmoetingen te stimuleren. Bezoekers van de markt kwamen met verschillende ideeën. Ze stelden voor dat ouderen zich aansluiten bij Klup.nl, een platform met activiteiten voor senioren in Zoetermeer en Zuid-Holland. Gratis openbaar vervoer voor ouderen zou hun mobiliteit vergroten en sociale contacten bevorderen. Daarnaast werden begeleide fietstochten als een leuke manier gezien om mensen samen te brengen. Het organiseren van (gratis) zwemactiviteiten werd genoemd als een alternatief voor de traditionele koffie- en bingo-uitjes.  

Uit elk gesprek bleek dat men positief is over de stad, vooral over de natuur en de mogelijkheden om te bewegen. Ook omgang met elkaar, bijvoorbeeld elkaar gedag zeggen op straat werd veel genoemd. We hebben veel geleerd over initiatieven in Zoetermeer die goed aansluiten bij Samen ZoeterMeer Gezond. Bedankt aan iedereen die met ons in gesprek ging op de markt – jullie maken Zoetermeer bijzonder! 

Doe mee met Samen ZoeterMeer Gezond! 

Ben je geïnspireerd en wil je meedenken over een gezond en gezellig Zoetermeer? Meld je dan aan bij de Kamer van Inwoners! Op 4 september organiseren we de opening en jij bent van harte welkom. Bekijk de hier de uitnodiging