Versterken van ervaringsdeskundigheid en realiseren van laagdrempelige info & steunpunten

Het is voor inwoners met mentale problematiek nog niet eenvoudig om vanuit zelfregie hun leven weer op te pakken en aan hun herstel te werken. De aanwezige ondersteuning in de wijk vanuit ervaringsdeskundigheid is niet duurzaam geborgd. Laagdrempelig ergens terecht kunnen voor advies ook nog niet. Met dit project willen we de inzet van ervaringsdeskundigheid versterken en laagdrempelige info- en steunpunten realiseren. Dit biedt inwoners de juiste hulp en begeleiding, terwijl we inclusiviteit en participatie in de samenleving bevorderen.

Deelnemende organisaties

Samen werken wij aan een gezonde regio in Zoetermeer. Dat doen we in verschillende projecten. Met jouw organisatie ook aansluiten bij de beweging? Neem vooral contact met ons op.

Project in cijfers

Betrokken organistaties
0
Start
0
Einddatum
0

Wat houdt het project in?

Dit project richt zich op het structureel inzetten van ervaringsdeskundigen en het ontwikkelen van duurzame ondersteuning in de wijk. Het doel is om inwoners meer mogelijkheden te bieden om aan hun herstel te werken en informatie en advies laagdrempelig beschikbaar te maken.
Doelen van het project
  • Laagdrempelige ondersteuning: Meer mogelijkheden voor inwoners om eenvoudig toegang te krijgen tot informatie, advies en ondersteuning in hun herstel.
  • Duurzame financiering: Het waarborgen van structurele financiering voor ervaringsdeskundige initiatieven en projecten.
  • Inclusieve samenleving: Het versterken van de rol van ervaringsdeskundigen in beleidsparticipatie om een inclusieve samenleving te bevorderen.
In Zoetermeer zetten organisaties zoals Parnassia Groep, GGZ Rivierduinen en Fonteynenburg zich al in voor deze doelen. En willen dit uitbreiden en duurzaam borgen.
  • Laagdrempelig info en advies punt(en) organiseren: Zorgdragen voor info- en adviespunten in de wijk die eenvoudig bereikbaar zijn voor inwoners.
  • Samenwerkingsverbanden: Duurzame financiering en samenwerking met gemeenten en andere stakeholders realiseren.
  • Ervaringsdeskundigheid versterken: Meer ervaringsdeskundigen betrekken bij hersteltrajecten en beleidsparticipatie om inclusiviteit te vergroten.

Waarom dit project belangrijk is

Door ervaringsdeskundigen structureel in te zetten en laagdrempelige steunpunten te realiseren, bouwen we aan een samenleving waarin iedereen een kans heeft op herstel en zelfregie. Samen zorgen we voor een inclusieve en ondersteunende gemeenschap.

Programmamanager Mentale gezondheid & GGZ